Program


Aktuális előadások
Egy közép-kelet-európai ország patinás fővárosának felkapott bevásárlóutcája. Ruhaboltok, szuvenírshopok, éttermek, fehérnemű-kereskedések, drogériák. És egy minden igényt kielégítő fodrászszalon. Valamint két hős: T. Lajosné (58) és K. Irén (57).  Két irányból, de ugyanazzal a céllal.

Mese a valódi magányról, a valódi kiszolgáltatottságról és a valódi kétségbeesésről. Meg arról, mire képes rávenni az embert egy közép-kelet-európai ország patinás fővárosának felkapott bevásárlóutcája.

A felolvasószínházi előadás szövegét valós történet ihlette. 2016 augusztusában két nő magát kormányhivatali alkalmazottnak kiadva póthajakat akart kicsalni büntetés fejében egy belvárosi fodrászszalon alkalmazottjától. A történet egyszerre szövevényes, mulatságos és rendkívül drámai; azt vizsgálja, mi visz rá két javakorabeli nőt 2016-ban, Magyarországon, egy látszólag értelmetlen cselekedetre.

Játsszák: Némedi Árpád, Száger Zsuzsa, Urbanovits Krisztina
Dramaturg: Nagy Orsolya
Író-rendező: Markó Róbert

A K.V. Társulatról:
A társulat 2007 óta működik folyamatosan, alapítók és művészeti vezetők: Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina, akik előtte hosszú évekig a Csiky Gergely Színház színésznői voltak. A társulat nyitott műhely, melyben meghívott vendégekkel - színészekkel és rendezőkkel – dolgoznak. Előadásaikat a női látás és gondolkodásmód, női témák fókuszba állítása, tabutémák feldolgozása jellemzi. A társulat repertoárján kizárólag kortárs, a mának és a máról szóló darabok szerepelnek. Produkcióik budapesti játszóhelyek mellett – Stúdió K. Színház, Kolibri Színház, Rózsavölgyi Szalon – vidéki és külföldi színházak műsorán is szerepelnek, rendszeresen vesznek részt hazai és külföldi színházi fesztiválokon.

Eddig 10 kortárs magyar és nemzetközi darab ősbemutatóját tartották Budapest különböző játszóhelyein: Thália Színház, Nemzeti Színház, Kolibri Színház, Rózsavölgyi Szalon, Jurányi Ház, MU Színház, Marczibányi téri Szabadidőközpont , Spinoza, FILC.

Ajánló


Az előadás Nyáry Krisztián közösségi médiát is felforgató Így szerettek ők köteteiből merít:…